In jaren heb ik mijn moeder (MS) niet zien lopen, ze loopt! – Blog 4

De moeder van Renée heeft jaren geleden de diagnose MS gekregen. Renée gaat tijdens Opleiding HeartConnection op zoek naar dit verhaal van MS. Als ouders, voorouders hun trauma’s TPM niet hebben opgelost, komt dit terecht in de jongere generatie. Renée haar motivatie is groot, ze wil zichzelf, haar zoon van deze TPM bevrijden. En dit lukt!

Bijzonder mooi

Vandaag was ik met Thijs bij mijn ouders. De therapeut belde aan. Ik zei; dan ga ik weer oké. Ook door de weerstand die ik bij mezelf voel als het gaat om de (in mijn ogen zinloze) therapieën van mijn moeder. Mijn oordeel, mijn acteur! Mijn moeder vroeg of ik echt nog niet even wilde blijven. Oké. De therapeut Jiska kwam enthousiast binnen. Zij heeft het overgenomen van haar vader. Ze vroeg gelijk aan mij; ga je ook mee om te helpen? Ik dacht mee? We gaan wandelen buiten met de rollator. Ja is goed met nog voelbare weerstand in mij. Mijn moeder ging met ondersteuning van Jiska naar buiten en ik met de rolstoel erachteraan. Zo liepen we over het binnen terrein. Ik zag meteen, wat een loopfunctie heeft deze vrouw.

In jaren heb mijn moeder niet zien lopen, ze loopt….

Zoveel weerstand (angst) voelbaar bij mijn moeder. Ik ging het steeds meer beseffen…zei eerst tegen Jiska; ‘Wat is hier gebeurd?’ Zij antwoordde; ‘Ja helemaal vanuit jouw moeder zelf ontstaan’. Mijn moeder heeft een aantal weken geleden uit zichzelf aangegeven te willen gaan oefenen met staan en lopen.

Tranen van vreugde stroomden over mijn wangen

Jiska gaf hier heel mooi de ruimte voor. Vertel zei ze met haar ogen? Ik zei: ‘Ik volg Opleiding HeartConnection waarbij mijn moeder een belangrijke rol speel met het thema vastzitten en de biologische oorzaak daarvan. Waardoor ik indirect ook vastzit. Dat ik hier veel op ge-vvl’t (verbinden, versmelten, loslaten) heb en dat mijn moeder nu deze stappen aan het maken is is echt bijzonder.’

‘Wow ik krijg gelijk kippenvel’ zegt Jiska, bij mijn moeder een veelzeggende glimlach en tranen. Wat een moment wat een resonantie. Dankbaar!

 

Abonnement A-Z Levensverhalen

Wil je meer weten over de kennis en filosofie van HeartConnection neem een abonnement op Levensverhalen A-Z. Je wordt direct lid van FB HeartConnection way of life om je vragen te stellen en het leven samen te bestuderen. Klik hier voor je lidmaatschap.

 

Eendaagse – Stel je persoonlijke vraag!

Klik hier voor een Eendaagse bij jou in de buurt.

 

Opleiding HeartConnection

Klik hier voor informatie en inschrijving.

 

HeartConnection Nederland® is een officieel opleidingsinstituut erkend door CRKBO.

 

24 september Open Huis HeartConnection – gratis

Maak indrukwekkende kennismaking met HeartConnection. Klik hier om je in te schrijven.