Van ADD naar focus – het verhaal van Sanne – blog 2

Elke klacht of ziekte vertelt jouw verhaal. Hieronder een heel bijzonder verhaal van Sanne. Een vraag brengt Sanne in haar eigen kracht en helderheid. Haar klachten waren niet kunnen concentreren, een gesprek niet kunnen volgen, afwezig, wazig, chaos, slecht dingen kunnen herinneren, niet volledig gewaar zijn van haar lichaam. Regulier word dit onder andere ADD genoemd, het wegvallen van concentratie. In het basisonderwijs zou een kind de diagnose ADD kunnen krijgen met als aantekening: ‘onvoldoende functioneren van het automatisch geheugen’. Maar als je achter het verhaal van deze klacht komt? Wat gebeurt er dan?

Het verhaal van Sanne

Op afgelopen HeartConnection Opleidingsdag kregen we de vraag van Marjolein; wie of wat wil je zijn? Bij die vraag kreeg ik een stortvloed aan emoties over me heen. Poehee wat gebeurt er nou opeens? En toen kwam direct in mij op:

Ik wil er heel graag helemaal zijn!

Marjolein had mijn “vibe” al opgepakt (ik was mijn traanbuizen al aan het legen, dus het was wel duidelijk) en vroeg me naar voren te komen. Ik voelde de sterke wens dat ik er graag helemaal wilde zijn, en Marjolein vroeg me dan ook, wanneer ben je er dan niet helemaal en wat doet dat met jou?

Ik voel al heel lang dat ik veel langs me heen laat gaan, en dat doe ik niet bewust. Ik kan vaak gesprekken maar half en ook vaak helemaal niet herinneren. En dat gaf me steeds een vervelend gevoel. Naar mijzelf en naar de ander, alsof ik me niet in de ander interesseer. En dat is juist wel zo, alleen gaan mijn gedachtes met me aan de loop en kan ik het gesprek dus niet meer volgen.

Ik kon een sterke wervelende energie voelen in het midden van mijn borstgebied. Na even voelen, merkte ik op dat het sinds mijn ongeluk meer is geworden. Op mijn 18e heb ik een stevig brommer ongeluk ervaren. Toen ik met de ambulance het ziekenhuis binnen werd gebracht, stond daar mijn vader in volle bezorgdheid en doodsangst.

Ik weet nog goed dat mijn vader mijn hand vast pakte en vertelde dat ik moest vechten, ik mocht nog niet doodgaan.

En dat ben ik dan ook gaan doen. Ik heb heel veel en intense pijnen in het ziekenhuis mogen ervaren en regelmatig werd ik niet serieus genomen in mijn pijn beschrijving. Ik stelde me aan volgens een verpleegkundige en een chirurg. Ik voelde me zo klein en niet serieus genomen. Maar ik vocht door!

Een voorval in het bijzonder is de grootste shock achteraf geweest. Ik had een gescheurde lever, en de drains om wondvocht af te laten vloeien, zaten niet meer goed op hun plek. Ik moest 2 of misschien zelfs 3 nieuwe drains krijgen in mijn buik.

Ik kreeg morfine, maar ziek weefsel laat zich niet goed verdoven hoorde ik achteraf. Ik heb zo veel pijn boven mijn pijngrens ervaren dat ik op dat moment waarschijnlijk met mijn gevoel uit mijn (onder)lijf ben gegaan om dit proces toch te overleven. Ik voel mijzelf nog liggen op de operatietafel waarbij ik “zo wakker als kan zijn” 2 nieuwe drains kreeg waarbij het hele ziekenhuis heeft mogen meegenieten van mijn geschreeuw.

Toen heeft mijn lichaam “iets” uitgeschakeld waardoor ik niet meer alles bewust hoef mee te maken. En dat mechanisme was tot voor kort nog regelmatig actief.

Sinds ik dit heb doorvoelt, kan ik nu mijn lijf veel meer voelen. Ik voel me meer met beide benen op de grond staan en ik ben rustiger in mijn hoofd. De mist is weg en ik voel helderheid en rust in mijn hoofd?!? En die mist ervaar ik al heel lang in mijn hoofd. En dat was echt een irritatie puntje die mij ook echt dwars zat.

Ik ben met een schoon helder hoofd nu weer opgestaan en blijf staan in mijn lijf!

En wat/wie wil ik dan zijn???

Zijn in het hier en nu! Ik voel me veilig en zichtbaar en geniet van alles wat het leven mij te bieden heeft.

 

Het verhaal gaat verder…..

De Symboliek van mijn iPhone

Mijn telefoon was zaterdag kapot gevallen, na ook een mooie HeartConnection sessie over het verhaal van mijn ogen. Ik hou het maar op loslaten van oude dingen en inzichten verkrijgen. Ik had net de verzekering stopgezet, en gelukkig liep hij nog een maand door. Dus ik heb een claim gedaan en moest wel een beetje grinniken dat ik op het laatste moment nog even gebruik kon maken van de verzekering.

Om de telefoon te laten maken, moet de functie “find my iPhone” uitgezet worden.

Dat was een dingetje en toen had ik per ongeluk mijn hele telefoon gewist. Oeps!

Inzicht

Heyyyy maar als ik mijn eigen zichtbaarheid uitzet, dan wis ik mijzelf?!? WOW dat is wel een duidelijke symboliek. Oké dank je wel iPhone. Ik zal mijn zichtbaarheid niet meer uitzetten!

 

Maar ook alle mooie foto’s van het weekend gewist. Shit!!!!! Oh wacht, ook dit wil natuurlijk wat zeggen. Iets van een nieuw begin met een schone lei? Ik kan het omarmen en het is goed zo!

 

Sanne Regoort / 2e jaars student Opleiding HeartConnection

Praktijk voor natuurgeneeskunde / www.natuurgenezing.com

 

Wil je meer weten én regisseur van je eigen leven worden, jezelf verrijken met nieuw bewustzijn?

Klik hier voor een Eendaagse – Stel je persoonlijke vraag!

Klik hier voor Opleiding HeartConnection