De 10 basisprincipes HeartConnection Nederland®

  1. Bewustzijnsveld
  2. Acteur
  3. Onderbewuste
  4. Tweefasigheid
  5. Verbinden-Versmelten-Loslaten VVL
  6. Symboliek
  7. The Painful Moment TPM
  8. Neutraliteit
  9. Verantwoordelijkheid
  10. Jezelf steeds weer ontmoeten

1. Bewustzijnsveld

Alles heeft een reden. Om jezelf te ontmoeten en om wat nog niet stroomt te laten stromen. Heel subtiel is alles voor jou geregeld om de weg naar binnen te gaan: de juiste situaties, de juiste mensen die je dit in je leven ontmoet, alles. Je begrijpt: alles klopt, alles is geregeld zoals het is. Als je dit door hebt, is dat een enorm geschenk. Hierdoor kun je je verantwoordelijkheid nemen. Je bent een actieve deelnemer geworden van jouw bewustzijnsveld, je laat dingen niet meer passief gebeuren. De dingen die gebeuren kunnen leuk of niet leuk zijn. Wat niet leuk is, kun je Verbinden-Versmelten-Loslaten.

2. Acteur

Vanuit jouw bewustzijnsveld, vanuit jouw onderbewuste, kom je je acteurs tegen. Dit zijn situaties en mensen die exact zijn of doen wat jij nodig hebt in het bewustzijnsveld om jezelf te ontmoeten. Klik hier voor artikel acteurs.

3. Onderbewuste

Je onderbewuste weet alles. Wat nog niet is opgelost, is in jouw bewustzijnsveld aanwezig. Dit kom je tegen op jouw levenspad, in de vorm van klachten, ziektes, levensvragen, enzovoort. Als je jouw bewustzijnsveld en onderbewuste kent, geeft dit vertrouwen, en dit vertrouwen geeft rust. Kennis en wijsheid, alles is al aanwezig.

4. Tweefasigheid

Alles in deze dualistische maatschappij (yin/yang) begint in de tweefasigheid met een conflict-inslag. Vanuit de conflict-inslag start het biologisch programma. Klik hier voor uitgebreide uitleg.

5. Verbinden-Versmelten-Loslaten (VVL)

Dit is iets heel simpels. Welke sensatie voel je in je lichaam? Welke emotie voel je? Laat je gedachten desnoods ratelen. Komen er beelden op? Laat maar gebeuren. Dit hoef je niet te sturen, je hoeft alleen maar je gevoel en de sensatie van je lichaam waar te nemen. Klik hier artikel VVL.

6. Symboliek

De symboliek van de gebeurtenis komt uit jouw bewustzijnsveld vanuit jouw onderbewuste. Neem de symboliek van je acteurs – situaties en mensen – waar. Wat gebeurt er? Bijvoorbeeld: een kind valt drie keer van de trampoline. Wat is de symboliek? Val is overgave, laat maar gaan. Het kind mag deze ervaring opdoen, er is niets mis mee.

7. The Painful Moment TPM

Tijdens de TPM ontstaan overtuigingen. Die helpen jou om in leven te blijven. Ze helpen je om niet jezelf tegen te komen, om niet je pijn tegen te hoeven komen. Hier zijn jouw overtuigingen in je leven gekomen. Je kunt er voor kiezen om die overtuigingen in leven te houden of jezelf hierin te ontmoeten. Wat je tegen komt in jouw bewustzijnsveld vanuit je onderbewuste, kun je Verbinden-Versmelten-Loslaten (VVL–en) om jezelf te ontmoeten.

8. Oordeel – Neutraliteit

Elk oordeel dat jij hebt – over jezelf en over anderen – zegt iets over jou. Onder elk oordeel zitten jouw eigen conflict-inslag en pijn. Daarmee is elk oordeel een kans om jezelf te ontmoeten.

9. Verantwoordelijkheid

Hoe meer kennis en vaardigheden je hebt op het gebied van deze basisprincipes, hoe meer verantwoordelijkheid je kunt nemen. Je kunt je eigen stuur vastpakken, om uiteindelijk jezelf te ontmoeten. Soms, als je in een heel pijnlijke conflict-inslag komt, kun je alles zomaar vergeten. We zeggen dan: ‘We vallen terug in oude patronen’. Dan heb je elkaar nodig om alles te laten zijn. Tijdens de trainingen, de zomerweken en buitenlandse reizen zorgen we voor elkaar. Een ieder heeft hier eigen verantwoordelijkheid in.

10. Jezelf steeds weer ontmoeten

Je hebt in deze dualistische maatschappij veel ervaring nodig in jouw bewustzijnsveld om vanuit jouw onderbewuste jezelf te ontmoeten. Blijf de basisprincipes daarom herhalen, herhalen en herhalen.

 

Jaaropleiding

Ben je geínteresseerd in de mens, waar klachten, ziektes, patronen vandaan komen? Word dan regisseur van je eigen leven. Binnen HeartConnection activeer je het brein tot het doen van verrassende ontdekkingen en om jouw passie elk moment te leven! Klik hier voor meer informatie.

Een bijzonder traject om veel te leren, te ervaren, elkaar te ondersteunen en samen projecten op te zetten om verschil te maken.

 

Bestel het opleidingsboek “Het leven is een workshop, op weg naar nieuw bewustzijn”

Een prachtig boek waarin je de werking van de biologie, de natuur, het onderbewuste, jouw lichaam, klachten, ziektes en levensgebeurtenissen gaat begrijpen. Duidelijk en helder uitgelegd. Het boek neemt je mee in jouw leven, en geeft je vele inzichten. Het is als het ware een online-training maar dan in boekvorm. Met als doel groei in bewustzijn. Klik hier om het boek te bestellen.

De opbrengst van het boek gaat naar Stichting Vrienden van HeartConnection.

 

Nodig Marjolein uit als spreker!

Marjolein heeft jarenlang ervaring in het spreken voor diverse doelgroepen. Events, podcast, bedrijfsleven, jeugdgroepen, teams, scholen, opleidingen, enzovoorts. HeartConnection zorgt voor ruim 80% vermindering van ziekteverzuim. Ze komt graag met je in contact om samen hét verschil te maken, omdat gezondheid bij jou start! Klik hier om Marjolein uit te nodigen.

 

Impressie HeartConnection

 

Gerelateerd

Verbinden-Versmelten-Loslaten

Een conflictinslag kun al op jonge leeftijd opdoen, zelfs al in je moeders buik, tijdens de zwangerschap. Houd er ook...

Acteur

De ander of een situatie is de acteur in jouw leven. De ander of situatie kan jou geen pijn doen,...

Overtuigingen

Mensen ontmoeten in overtuigingen en overlevingsmechanismes.