Communicatie

Je leert te communiceren binnen het gezin waar je bent opgegroeid. De één is heel goed in communiceren met een vlotte babbel. De ander is meer teruggetrokken en stil. Degene met een snelle babbel vinden we leuk, gezellig en sociaal. De stille persoon, de kat uit de boom kijker, vinden we saai en a-sociaal.

Overleven

Beiden reageren vanuit overleven, vanuit talent, ontstaan vanuit een conflict-inslag. De aard van een conflict-inslag bepaalt tezamen met jouw DNA, erfenissen van je ouders en voorouders, welke strategie het beste zal werken om in leven te blijven. We leven in cultuur, en de mens reageert biologisch, weet je nog?

Conflict-inslag

Vanuit de conflict-inslag ga je leven, luisteren, praten, voelen, zien en communiceren. Ik luister altijd heel goed naar de persoon, hieruit haal ik al zo veel. Bijvoorbeeld de persoon zegt “Ja dat heb ik niet gezien” of “Ik zal hier nog eens naar kijken”, “Wat zie je dat goed” enzovoort. Op dit moment zegt de persoon zijn overtuiging “Ik word niet gezien”.  Oefenen in luisteren. Dit is het mooie van HeartConnection, niets is waar, je krijgt tools om je eigen onderzoek te doen en hiermee je eigen waarheid te ontdekken.

Ratelen

Bijvoorbeeld je bent er mee eens of oneens. Bij oneens ga je verbinden-versmelten-loslaten (VVL), zodat je in communicatie neutraal bent. Of even ratelen, laat maar even je gedachtes de vrije loop, om daarna over te gaan in VVL. Communicatie helpt ons om VVL toe te passen en neutraliteit te oefenen. Heerlijk om eerlijk te zijn in een veilige omgeving. Je leert te luisteren. Je ervaart om gehoord te worden. Herhalen wat de ander zegt, observeren. Je leert te praten vanuit je onderbewuste.

24/7

Als iets raakt wat de ander zegt, gaat dit over mijzelf. Soms ben ik boos, voel me gefrustreerd, niet begrepen, besodemieterd, verdrietig, onmacht om de ander niet te bereiken, afgewezen, in de steek gelaten, alleen, onbegrepen, geen vertrouwen, ik hoor er niet bij,  enzovoort. Ik blijf x op x mijn emoties, overtuigingen en gedachtes voelen in combinatie met mijn lichaam.  Dit doe ik 24/7. Tijdens het lesgeven, tijdens een gesprek, in elk moment.

Alles gaat over mij. Wat een bevrijding om hierin te oefenen!

 

 

Heb je een vraag?

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Oefenen in communicatie?

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.

Gerelateerd

Not Found Related Nieuws!